Route 1.

 

Vandaag hebben wij de wandelschoenen aan getrokken, niet de stoute schoenen! Wandelen gaat ons sinds de vakantie in Luxemburg steeds beter af. Dus in Nederland ook op zoek naar wandel paden. En ik vind natuurlijk weer iets met Romeinen, het Romeinse Limespad (LAW16).

Dit was de noordgrens van het Romeinse rijk ooit. Vandaag liepen we de eerste etappe, we parkeerde de auto in Oegstgeest vlak bij het eindpunt en reden met de bus naar het begin. Van de bushalte in Katwijk was het 1 km lopen naar het startpunt. De route zou 14 km zijn. Maar voor ons doen gaan we daar over heen.We hadden beide een app van Wandelnet op de telefoon staan, ik open hem zoek de gedownloade route en krijg hem niet open. Hij deed nada, bij Linda ook niet! 

 Dat was een dingetje #wandelnet ! We gingen de markeringen volgen. In het begin een beetje gemopper naast me, maar we komen er wel. In Katwijk had de route beter aan gegeven kunnen worden. Maar het ging steeds beter, we lopen een stuk door de waterleiding duinen. Memory lane voor mij, veel met mijn ouders gelopen met de hond. 

We stoppen om een appeltje te eten, niet te lang want het was niet echt warm. We lopen door tot Rijnsburg, daar woont vakbroeder Remco Fisser. Daar hebben we ons broodje opgegeten met een bakkie koffie. Toppie gozer dank je wel! We lopen door op voor mij bekende terrein, alleen alles is daar nu bebouwd. Alles veranderd maar gelukkig ook een hoop dingen niet. En net in de laatste kilometers gaat het nog even flink regenen. We komen weer in mijn oude krantenwijk waar ook de auto staat. 17 km gelopen.

Route 2.

Vandaag liepen deel 2 van het Romeins Limespad (LAW16) het was heerlijk loop weer. We begonnen waar we vorige week gestopt waren. We parkeerde de auto bij het eindpunt en rijden met de bus richting begin. De route zou 12 km zijn, we zijn van Leiden centraal naar het Leidsche hout gelopen. Daar begon de route. Het was een mooie route, door parken en door mooi Leiden. Voor mij veel herinnering opgehaald. We komen door de Boerhaavelaan, de flats waar ik vroeger veel kwam voor mijn werk zijn gesloopt.

We steken de Rijnsburgerweg over en lopen door het oude poortgebouw van het AZL (nu LUMC) Zo lopen we door de museum tuin van Volkenkunde, hier heb ik ruim 4 jaar gewoond met mijn ouders. Bij de kazerne bij de morspoort drinken een kop koffie, wel buiten alleen koffie to go!

We lopen door het staatje waar ooit het huis stond waar Rembrandt woonde. Helaas is dit gesloopt. We komen langs het gebouw waar ooit de V&D in zat. Nu zit er een AC-TION in, gelijk sponsjes gehaald (we worden niet gesponsord). 

Het was inmiddels lunchtijd en het begon ook te regenen, we lopen de Burcht in om daar droog ons broodje kunnen eten. Lunchen in de Burcht, daar wordt een Leidenaar blij van. Natuurlijk blijf ik ook de hele weg maar zeuren over Romeinen.. Weer een leuke route, en ook veel dingen gezien waar we geen weet van hadden. En de markeringen klopte redelijk!