Route 1.

 

Vandaag hebben wij de wandelschoenen aan getrokken, niet de stoute schoenen! Wandelen gaat ons sinds de vakantie in Luxemburg steeds beter af. Dus in Nederland ook op zoek naar wandel paden. En ik vind natuurlijk weer iets met Romeinen, het Romeinse Limespad (LAW16).

Dit was de noordgrens van het Romeinse rijk ooit. Vandaag liepen we de eerste etappe, we parkeerde de auto in Oegstgeest vlak bij het eindpunt en reden met de bus naar het begin. Van de bushalte in Katwijk was het 1 km lopen naar het startpunt. De route zou 14 km zijn. Maar voor ons doen gaan we daar over heen.We hadden beide een app van Wandelnet op de telefoon staan, ik open hem zoek de gedownloade route en krijg hem niet open. Hij deed nada, bij Linda ook niet! 

 Dat was een dingetje #wandelnet ! We gingen de markeringen volgen. In het begin een beetje gemopper naast me, maar we komen er wel. In Katwijk had de route beter aan gegeven kunnen worden. Maar het ging steeds beter, we lopen een stuk door de waterleiding duinen. Memory lane voor mij, veel met mijn ouders gelopen met de hond. 

We stoppen om een appeltje te eten, niet te lang want het was niet echt warm. We lopen door tot Rijnsburg, daar woont vakbroeder Remco Fisser. Daar hebben we ons broodje opgegeten met een bakkie koffie. Toppie gozer dank je wel! We lopen door op voor mij bekende terrein, alleen alles is daar nu bebouwd. Alles veranderd maar gelukkig ook een hoop dingen niet. En net in de laatste kilometers gaat het nog even flink regenen. We komen weer in mijn oude krantenwijk waar ook de auto staat. 17 km gelopen.