Ik kan me nog het eerste youtube filmpje van Regina herinneren waardoor mijn interesse gewekt werd in haar als zangeres. Het was een heel lullig filmpje, waarin Regina haar fans een gelukkig nieuwjaar wenst (https://www.youtube.com/watch?v=nXjUZ7ug5Nw) dat was in 2009.
Sinds dien ben ik regelmatig muziek van haar gaan luisteren. En kwam ik zo af en toe in contact met andere fans, die haar ook op een aparte manier hebben leren kennen, er is ooit een nummer van haar in een reclame spot van KPN gebruikt en de titel song van de serie 'Orange is the new black’ kwam van haar.
Toen ik via ticketmaster hoorde dat ze naar Paradiso in Amsterdam zou komen waren de kaarten al snel besteld. Na 7 jaar ging ik Regina Spektor live horen zingen en spelen. Voor Linda was ze redelijk onbekend, we hadden thuis wel een beetje naar haar muziek geluisterd. Maar daar haal je geen zeven jaar mee in. Gelukkig vond Linda het ook een fantastisch concert, al moesten we wel erg veel geduld hebben voor Regina, ze kwam ruim 45 minuten te laat het podium op.
We hadden een beetje pech dat we aan de verkeerde kant van de vleugel stonden, we zagen helaas niet heel veel van Regina. Maar we stonden zo dicht bij. Het was geweldig, wat een stem heeft die meid. We stonden echt tussen de diehard fans, die zelfs met tranen in de ogen stonden. Een uitverkocht Paradiso heeft genoten van haar concert. Mijn waardering voor Regina Spektor is alleen maar groter geworden. Als afsluiter zong ze Samson, dit was voor mij het eerste lied wat ik van haar hoorde, na het nieuwjaars filmpje!
Hans & Linda